22-25. januar 2020 var Mensch Maschine vært for en træningslejr i den nordlige del af provinsen Alicante.

De 26 deltagere spændte fra gennemsnitligt motionsniveau til de skarpeste i aldersklassen 28-56 år. Alle mødte velforberedte op og havde den grundform, der skulle til.

Deltagerne havde typisk danske cykelløb eller bjergrige gran fondo som sæsonmål.

Der var to daglige ture at vælge mellem. Til hver tur var der tilknyttet 1-2 trænere. Deltagerne fik 18-20 timer i sadlen på de 4 dage og et sted ml. 7.500 og 9.500 højdemeter. Flere kom hjem med +1.000 TSS.

For en rytter på cirka 70 Kg, svarer det til et energiforbrug på 2-3.000 kcal ifm. træning, så der skulle fyldes godt på ved morgenbuffeten.

Trænerne – foto: Søren Svendsen

Træningen var krævende alene pga. volumen og antallet af højdemeter. Derfor blev der mestendels gjort en dyd ud af holde intensiteten nede, når ikke der var intervaller.

For høj intensitet mellem intervallerne – som der ikke var så mange af, til gengæld var de lange – ville udtrætte deltagerne i en grad, så udbyttet af de to sidste dage med stor sandsynlighed ville blive minimalt.

Masser af bjerge at cykle i

Den nordlige del af provinsen Alicante, hvor vi trænede, er ganske kuperet. Stigningerne er generelt ikke stejle, men der er mange af dem.

Der blev kørt test på proffernes favoritbjerg, Coll de Rates. For de stærkeste i gruppen var den lige kort nok til en 20 min. test. Andre i gruppen manglede fortsat 1-2 km til toppen, da de 20 min. var gået.

Senere på ugen kørte vi bl.a. en ofte benyttet stigning i Vueltaen, Port de Tudons, på 17 km samt 2 andre toppe, som også ligger i cirka 1.000 meters højde.

Her var bjergsiderne sneklædte, solen fremme og luften til den kølige side for årstiden. Super smukt.

Sne og sol på Tudons – foto: Søren Svendsen

Tilbagemeldinger fra deltagere

“Alt i alt en rigtig god tur. Gode ruter, tørvejr og en masse timer i sadlen.
Det var som altid på dine ture minimalt hvor meget man skulle tænke selv.”

Lasse Kaltoft

“Jeg synes det var en super fed tur, godt arrangeret og planlagt og jeg synes jeg fik rigtig meget ud af det både træningsmæssigt og ikke mindst lært lidt om hvordan man træner over flere dage. De andre deltagere var meget inkluderende hvilket var fedt da jeg tog alene af sted på turen.”

Morten Arnoldus

“Jeg kan jo sammenligne med tidligere ture og sige at de stadig holder en høj standard. Du skaber faciliteterne og vi bruger dem.”

Uffe Lauridsen

Andalusien og Mallorca coming up

De næste ture går også til Spanien, og her er der fortsat ledige pladser.

Andalusien og Sierra Nevada (rykket til slut september)

Sidst i marts står den på 4 dage med bjergkørsel i det sydligste Spanien.

Denne tur er et nyt koncept, som laves i samarbejde med Proceres Cykling. Vi kører cirka 100 km og 2.500 højdemeter om dagen. Det er mere en oplevelsestur end en træningslejr.

Ruten er i sig selv så krævende, at der ikke er ret mange kræfter til intervaller. Derimod kan du få hjælp til at lære at pace en opkørsel og blive bedre til at køre ned. Læs mere om turen her.

Mallorca (aflyst)

I april kan du komme med til Mallorca, hvor både terræn og program er mere afvekslende. Her kan du se frem til både bjergtogter og dage uden ret mange højdemeter.

Vi kører nogle bjergtest, cykelløbsintervaller, rulleskift, lidt sprinttræning og selvfølgelig en hel masse grundtræning i snakketempo.

Vi skal en tur forbi den åbne cykelbane i Sineu og holde kaffestop på cafeer, som brygger noget af det aller bedste kaffe på Mallorca.

På turen til Mallorca er der både plads til ryttere, som er i rigtig god form, og til ryttere som ikke har trænet så meget i vintermånederne, som de måske havde håbet på.

Læse mere om den tur her.

Du er altid velkommen til at ringe og høre nærmere om turene på tlf. 22 420 430.

Du finder flere artikler om cykeltræning her.