Søndag 7. juli 2019 blev to af de store motionsløb i de høje bjerge kørt. La Marmotte og Maratona Dles Dolomites.

Igen i år havde en række af deltagerne valgt at få hjælp hos Mensch Maschine til at planlægge deres cykeltræning. Samt til at få lagt en plan for, hvordan de skulle disponere løbet, indtag af væske og mad m.m.

De fleste kom rigtig godt gennem løbet. Bl.a. forbedrede 3 af deltagerne i La Marmotte deres hidtil bedste tid med 1-1.5 time.

 

Jeg ville ønske, at jeg kunne lave en præcis tjekliste over det, der skal til for at komme godt igennem løb som de to.

Med godt igennem løbet mener jeg en køretid, der er hurtigere eller forventelig ud fra rytteres nniveau.

Når jeg gennemgår data fra ryttere, som er kommet godt igennem deres løb, så er der ret store forskelle. F.eks. på hvor mange timer, de har trænet.

Nogle har trænet mange timer (+10 timer om ugen i snit), mens andre har haft en mere beskeden træningsmængde (6-8 timer om ugen i snit).

Tal for træningsbelastning er også ret forskellige. Ligsesom alder, vægt, og power profiler også stritter i forskellige retninger.

Der er dog tre ting, som går igen hos de fleste.

Det har de mest succesrige i La Marmotte og Maratona til fællles

1. Høj grad af kontinuitet i deres træning i 6-9 måneder eller mere

Dermed ikke sagt at de alle har trænet mange timer, for det er ikke tilfældet. Til gengæld har de været vedholdende.

Nogle har i de kolde måneder været flittige på crosscyklen, andre har kørt landevej, og de fleste har  benyttet hometrainer til struktureret træning i et eller andet omfang.

Kontinuiteten har givet dem en solid konditionel base. Ligesom den har gjort dem i stand til at holde en relativ høj belastning i lang tid ad gangen i flere omgange.

2. Løbet blev kørt efter en plan, som de overholdt

De fleste gennemfører cykelløb som Maratona og La Marmotte på 6.5-10 timer. Distancerne er hhv. 138 og 173 km. Antallet af højdemeter er 4-5.000. Det forventelige energiforbrug er 4-6.000 kcal.

Det siger sig selv, at en god køretid både kræver god pacing og tilstrækkelig mad og drikke undervejs. Kører man over evne de første timer, så er der en regning, der skal betales senere i løbet.

Hjælp til strukturering af din træning - klik her

Det samme gælder mad og drikke. Indtager man for lidt, går man kold. Får man for meget af det forkerte, kan det give maveproblemer.

Rytterne fik inden løbet lagt en plan for hvilke intensiteter, de skulle køre efter både på stigninger og stræk mellem stigninger. Samt hvor meget energi og hvilken slags energi og væske de skulle indtage undervejs.

Når rytterne formår at overholde deres plan, så er muligheden for at komme rigtig godt igennem størst.

3. Deltagelse i en eller flere træningslejre øger muligheden for en god køretid

Det er selvfølgelig ikke så overraskende. 5-8 dage med fuld fokus på cykeltræning i et udfordrende terræn giver mulighed for et stort boost af det konditionelle niveau.

En stor del af deltagerne på Mensch Maschines træningslejre i januar og april havde La Marmotte som et sæsonmål, og jeg kan se køretider fra lige over 6 timer og 30 min. og opefter. En del af deltagerne på Mensch Maschines to træningslejre har også gennemført deres løb hurtigere, end jeg havde forventet.

Du finder flere tip til din cykeltræning her.


Blev du inspireret?

Fik du inspiration til din træning? Så støt bloggen f.eks. med en flad 20’er.
Bloggen er 100% uafhængig og har intet sponsoreret indhold

Du kan støtte bloggen med en donation på MobilePay til 86412.

Vil du have en kvittering, skal du skrive din email i feltet “Tilføj kommentar” i MobilePay app’en.

Du er også velkommen til at komme med forslag til nye artikler.


Del artiklen med en ven.