Spring til indhold

Kom lettere gennem din indendørs cykeltræning

Det er den tid på året, hvor mange finder hometraineren frem.

En god time er hvad min tålmodighed rækker til indendørs. Heldigvis rækker det til en effektiv træning. 

Et godt program hjælper med at holde kedsomheden væk. Især hvis det kombineres med motiverende musik og/eller et visuelt univers som f.eks. Zwift.

Mange af de ryttere jeg har i vejledning, bruger Zwift til indendørs cykeltræning. Sidste år lancerede Zwift et workout mode, hvor man kan køre specifikke programmer, som man bliver guidet igennem på skærmen.

Workout mode er kommet ud af sit beta stadie, og i dag fungerer det rigtig fint. F.eks. kan jeg lægge instrukser og motiverende kommentarer ind i programmet, som bliver vist på Zwift.

Cykeltræning med Mensch Maschine på Zwift

For rytterne er instrukserne en hjælp til at de får kørt sessionerne korrekt. Tilmed er det uden besvær for rytterne at finde frem til programmerne, for Zwift er i dag integreret med TrainingPeaks.

Jeg leverer programmer via TrainingPeaks, og hvis din TrainingPeaks konto er synkroniseret med Zwift, så vil du blive præsenteret for dagens træningspas, når du logger på Zwift.

Zwift race

Selv med Zwift og musik og et godt træningsprogram kan det ske, at det alligevel kniber med motivationen til at træne igennem.

Når det sker, råder jeg kunderne til at prøve kræfter med et online race på Zwift. Især de kortere løb er gode erstatninger for intervaltræning.

F.eks. er der på Zwift en del race af cirka 15 min. varighed. Det er et fint alternativ til VO2max træning. For det er all out i 15 min., og der skal virkelig trædes for at holde sig fremme.

Du finder løbene ved at kigge efter hashtag’et #pst for pro style training i Zwifts kalender.

Hårdt og kort træningspas med WBR. Kig efter #pst når du vil træne hårdt.

Træningseftersyn

Træningseftersyn er en let måde at få hjæp til din cykeltræning. Du har en samtale med coach om din træning. Du får svar på spørgsmål som:

  • Hvad gør du rigtigt?
  • Hvad skal du gøre anderledes, hvis dit niveau skal være højere?
  • Hvor meget kan du løfte dit niveau?
  • Hvad kræver det af træningstid?
  • Hvordan skal træningstiden bruges?
Læs mere om træningseftersyn her.

Del med en ven