Alle der kører udendørs cykeltræning om vinteren kender til trætte og hårde muskler efter træning. Frosne tæer er også en del af den fulde pakke, og det gør forbandet ondt, når de skal tø op.
Her er et tip, der både kan modvirke muskelømheden og gøre optøningen af tæerne smertefri.
Tippet er delvis et jeg selv fik af en eliterytter for 15 år siden. Vi mødtes tilfældigt på landevejen en vintermorgen.
Han var i gang med at forberede sig til sin 17. sæson i den danske A klasse, så det var erfaringen, der talte.
I al sin enkelthed går det ud på at afslutte træningen med 20-60 min. på hometrainer eller ruller. Tag tørt tøj på, hvis det er nødvendigt, og kør lav intensitet (zone 1+2) men høj kadence.
Den høje kadence sætter gang i varmeproduktionen og øger blodgennemstrømningen. Efter cirka 15 min. kommer varmen, selv hvis du træner i en kold garage.
Der kommer langsomt liv i de frosne tæer helt uden smerter. Musklerne vil også begynde at føles normale.
Tager du dig tid til at få fyldt væske og energi i kroppen, mens du sidder på cyklen, får du sat restitutionsprocessen rigtig godt i gang.
Et stykke frugt eller anden kilde til kulhydrat samt en proteinshake, der indeholder mindst ½ liter væske og 20-30 gram protein er et rigtig godt restitutionsmåltid.
Har du kørt 2-3 timer i vinterkulde vil du ofte være let dehydreret, for det er de færreste, der drikker ret meget på cyklen i kulde. Proteinshaken er en let måde at få tilført væske.
Sammen med proteinerne er væsketilførslen helt essentiel for restitutionsprocessen. Ryttere, der er over den første ungdom, bør være særlig opmærksom på at få tilført protein efter anstrengende træning.
Vil du læse flere træningstip så klik her.