I det sydlige Catalonien – 90 min. i bil fra Barcelona lufthavn – finder du et helt fortryllende terræn til cykling. Cykling i Priorat er lig autencitet, verdensarvnatur og nogle af de bedste vinmarker på den iberiske halvø.

Glem alt om storbyer, internationale hoteller og dyrt designede butikker. Her møder du den catalanske hverdag, som den udspiller sig på afstand af storbyen. Her er ikke travlt og temperamentet er mildt.

Priorat er et Paradis for cykelryttere

Amtet Priorat, der dækker cirka 500 kvadratkilometer, er som skabt til både social cykling for virksomheder og netværk og til træningslejre for klubber og team.

Vejnettet er exceptionelt indbydende med utallige stigninger og kringlede veje, som er i forbløffende god stand. Til gengæld er der næsten ingen trafik.

Det med fraværet af trafik understreges af, at der ikke er et eneste lyskryds i Priorat. Ingen andre spanske amter kan prale af det.

Foto: Pau Casanova Pique – @dronerd_priorat

Terrænet er bjergrigt med utallige stigninger på 2-7 km og enkelte over 10 km. Stigningerne holder typisk 4-6% i gennemsnit, men forvent ikke jævne procenter fra bund til top. Der er store variationer med masser af +10% sektioner og også små nedkørsler.

Selvom terrænet er krævende, så kan selv ganske lidt trænede ryttere køre her.

Sammen med naboamterne udgør Priorat et Paradis for cykelryttere. Både Vuelta’en og det store catalanske world tour løb Volta Ciclista a Catalunya lægger ofte vejen forbi.

Foto: Pau Casanova Pique – @dronerd_priorat

Sæson

Det bedste vejr til cykling finder du i april-juni og september-oktober.

Vin og verdensarv

Priorat er mest kendt for sine vine, der er blandt de mest kostbare, der produceres i Spanien. Vinen har medført økonomisk velstand, og du finder adskillige gode restauranter i området.

Foto: Pau Casanova Pique – @dronerd_priorat

Landskaberne er den anden helt store seværdighed. UNESCO forventes at udnævne de unikke landskaber og bjergmassiver til verdensarv i 2020.

De smukke landskaber er en stor del af oplevelsen, når du cykler i Priorat. Måske kan de visuelle indtryk ikke helt fjerne smerten i benene og blodsmagen i munden, hvis du giver dig fuldt ud på stigningerne. Men udsigten fra de mange toppe er alle anstrengelser værd.

Priorat er en velvalgt destination både for teams, klubber, virksomheder og netværk. Ring 22420430 og hør nærmere eller send en mail.

Tag dit netværk med til Priorat

 

Dejlige landskaber uden trafik er typisk for Priorat

Priorat byder på mange stigninger af forskellig længde.

Vue over et hjørne af Priorat

Priorat er et landbrugsområde, hvor der dyrkes vin, oliven og frugt

De lodrette vægge benyttes flittigt af klatrere

Kaffestop ved Ebrofloden er nærmest obligatorisk

End of season i Priorat

Del artiklen med ven.