Spring til indhold

Cykeltræning på Bornholm

Bornholm er et fantastisk sted til cykeltræning på landevej, mtb og blandet terræn.

Er du til bakker og mange højdemeter, bliver du ikke skuffet. Flere af Danmarks længste og hårdeste bakker ligger nemlig på Bornholm. F.eks. bakken op fra Vang, der holder over 8% i snit de første 800 meter, og som i mange år har udgjort starten på det bornholmske bjergmesterskab, som er en ca. 8 km lang enkeltstart.

En træningstur på 80 km rundt på Nordlandet eller mellem Svaneke og Gudhjem løber let op i +1.000 højdemeter. Du finder næppe områder i Danmark med flere højdemeter.

På Bornholm er der adskillige bakker på 2-3 km med gennemsnitlige stigningsprocenter på 3-4. Det lyder mindre krævende, end det er. Stigningsprocenterne er tit meget ujævnt fordelt med +10% i bunden og vind på toppen.

Den slags bakker er perfekte til højintense intervaller på 3-8 minutter. Er du en Stravajæger, så vil du også finde rigeligt med udfordringer. Det er bestemt ikke let, at blive KOM/QOM på de mest kendte segmenter.

Bliv bedre til at cykle i bjerge på Bornholm

Selvom Bornholm ikke har bjerge, så vil dit tråd alligevel være anderledes ift. fladbanen. På bakker lægger du flere kræfter tidligere i tråddet. I kuperet terræn er kadencen tit også lidt lavere.

Dvs. at cykling på Bornholm egentlig minder ganske meget om cykling i bjerge – også selvom det kun er 2-3 km eller mindre ad gangen.

Træner du til et af de store gran fondo løb i bjergene, så er nogle dage med cykeltræning på Bornholm en god forberedelse.

Øens vejnet er stort nok til, at du kan tilbringe 3-4 dage uden at køre de samme steder igen og igen.

Bosætter du dig omkring Gudhjem, Allinge, Hasle eller Svaneke, hvor det er let af finde en feriebolig, vil du have et ret krævende terræn lige uden for døren.

Du finder 3 gode og krævende ruter til landevejscykling på Bornholm her.

Del med en ven