Bornholm er et fantastisk sted til cykeltræning på landevej, mtb og blandet terræn.

Er du til bakker og mange højdemeter, bliver du ikke skuffet. Flere af Danmarks længste og hårdeste bakker ligger nemlig på Bornholm. F.eks. bakken op fra Vang, der holder over 8% i snit de første 800 meter, og som i mange år har udgjort starten på det bornholmske bjergmesterskab, som er en ca. 8 km lang enkeltstart.

En træningstur på 80 km rundt på Nordlandet eller ved Paradisbakkerne i øst løber let op i 1.000 højdemeter. For Danmark er det temmelig meget.

Solnedgang over Bobba Brøddan

På Bornholm finder du adskillige bakker på 2-3 km med gennemsnitlige stigningsprocenter på 3-4. Det lyder mindre krævende, end det er. For stigningsprocenterne er tit meget ujævnt fordelt med +10% i bunden og vind på toppen.

Den slags bakker er perfekte til højintense intervaller på 3-8 minutter. Er du en Strava jæger, så vil du også finde rigeligt med udfordringer. Det er bestemt ikke let, at blive KOM/QOM på de mest kendte segmenter.

Selvom Bornholm ikke har bjerge, så vil dit tråd alligevel være anderledes ift. fladbanen. På bakker lægger du flere kræfter tidligere i tråddet end på fladbanen. I kuperet terræn er kadencen ofte også lidt lavere.

Dvs. at cykling på Bornholm egentlig minder ganske meget om cykling i bjerge – også selvom det kun er 2-3 km eller mindre ad gangen.

På Bornholm skal du også vænne dig til at bruge din forskifter (hvis du har en) noget mere end de fleste andre steder i Danmark.

Træningsophold på Bornholm

Mensch Maschine planlægger en stribe træningsophold på Bornholm. Der bliver tale om weekendophold, hvor der trænes igennem lørdag og søndag. Læs mere om træningssamlingerne her.