Bornholm er et fantastisk sted til cykeltræning på landevej.

Er du til bakker og mange højdemeter, bliver du ikke skuffet. Flere af Danmarks længste og hårdeste bakker ligger nemlig på Bornholm. F.eks. bakken op fra Vang, der holder over 8% i snit de første 800 meter, og som i mange år har udgjort starten på det bornholmske bjergmesterskab.

En træningstur på 80 km rundt på Nordlandet eller ved Paradisbakkerne i øst løber let op i 1.000 højdemeter. For Danmark er det temmelig meget.

Solnedgang over Bobba Brøddan

På Bornholm finder du adskillige bakker på 2-3 km med gennemsnitlige stigningsprocenter på 3-4. Det lyder mindre krævende, end det er. For stigningsprocenterne er tit meget ujævnt fordelt med +10% i bunden og vind på toppen.

Den slags bakker er perfekte til højintense intervaller på 3-8 minutter. Er du en Strava jæger, så vil du også finde rigeligt med udfordringer. Det er bestemt ikke let, at blive KOM/QOM på de mest kendte segmenter.

Træning til La Marmotte på Bornholm

Træner du til bjergrige løb, er Bornholm et glimrende sted at forberede sig. Det kan være et fint supplement til en tidlig træningslejr i Sydeuropa. Eller ligefrem en erstatning.

Skal du f.eks. køre bjergrige løb som Maratona eller La Marmotte, så er nogle dage med træning i mere kuperet end du plejer en god idé.

Selvom Bornholm ikke har bjerge, så vil dit tråd alligevel være anderledes ift. fladbanen. På bakker er powerfasen længere og kadencen ofte lavere end på fladbanen. Dvs. at det minder ganske meget om cykling i bjerge – også selvom det kun er 2-3 km eller mindre ad gangen.

Hjælp til strukturering af din træning - klik her

Social cykling på bilfrie veje

Bornholm er lig små snoede veje og smukke landskaber. Holder du dig fra kystvejen og de få store veje mellem hovedbyerne, så har du nærmest vejene for dig selv.

Det er meget trygt også for mindre rutinerede ryttere. Bornholm er et oplagt sted til social cykling for familier, netværk og virksomheder.

Kaffestop og gastronomi på Bornholm

Bornholm er kendt for sine mange fødevarer af høj kvalitet, og inden for de sidste par år er der dukket en håndfuld kaffebarer op, som serverer et bryg, som vil tilfredsstille krævende kaffedrikkere. Flere steder bliver kaffen serveret med udsigt til vand og klipper.

Åbne træninger i juli og august 2019

Mensch Maschine arrangerer åbne træninger på Bornholm i juli og august. Det er træninger på landevej, hvor der er plads til ryttere på næsten alle niveauer. Træningen bliver en blanding af sightseeing/grundtræning og lidt hårdt kørte bakker (hvis man har lyst).

Der er selvfølgelig også mulighed for en snak om træning, ligesom der er mulighed for en kop kaffe som afslutning på træningen.

Læs mere her.