Spring til indhold

Brug de kolde dage til effektiv indendørs cykeltræning

Når det regner eller når kong Vinter er på besøg, finder mange alternativer til udendørs cykeltræning.

Træning efter watt på hometrainer og ruller er meget effektiv træning. Over få uger løfter du dit FTP niveau selv med et beskedent antal timer i sadlen. 

Du skal bare træne rigtigt og med udgangspunkt i dit FTP niveau. Det er svært at træne lige så præcist og effektivt efter puls.

FTP – eller funktionel tærskel – er den højeste kvasi konstante intensitet, som du kan opretholde i cirka 1 time. Intensiteten i din træning bør måles i procent af FTP, for så bliver træningsudbyttet meget præcist i.f.t. det du ønsker.

Effektiv indendørs cykeltræning med Mensch Maschine på Zwift

Zwift

Indendørs træning kan være kedeligt. Selv med et detaljeret program er det for mange en mental test at komme gennem et indendørs træningspas. Også selvom varigheden blot er en time.

Har du det sådan, så er Zwift måske din redningsplanke. På Zwift kan du køre med og mod andre cykelryttere på alle niveauer. Hver dag kan du tilmelde dig cykelløb, men du kan også bruge Zwift til struktureret træning.

Og det sidstnævnte er ofte det bedste valg. Et race i ny og næ er en god ting. For mange race er til gengæld mindre god træning. For Zwift race er ofte all out fra start til slut. Det giver en ensidig træning og en lang restitutionstid.

Effektiv indendørs cykeltræning på Zwift

Mensch Maschine har lavet en række meget specifikke flere træningsprogrammer, som kan afvikles via Zwift eller anden applikation. De kan også afvikles via en Garmin eller Wahoo cykelcomputer.

Afvikler du programmerne via Zwift bliver du guidet gennem programmet på skærmen. Træder du for lidt eller for meget, bliver du gjort opmærksom på det.

Følger du programmet, får du en super effektiv træning, der samtidig giver dig mulighed for at være 100% restitueret før næste træningspas.

Du finder programmerne på TrainingPeaks.com

Del med en ven